5 מסעדות שיגישו לכם את הקינוח שלא תשכחו
 

5 מסעדות שיגישו לכם את הקינוח שלא תשכחו

רוצים לצאת לערב שחיתותי במיוחד? בא לכם על קינוח מפואר, מושחת, נהנתני ו"סופני"? נסו לערוך סבב של קינוחים בלבד,
בין כמה מהמסעדות הבאות – בתל אביב ומחוצה לה/

בלונדון ובפריז, ובוודאי גם בערים אחרות, יש מי שיוצאים בערב לסיבוב מסעדות, שבכל אחת מהן מזמינים ואוכלים רק מנה אחת:
את הראשונה במקום אחד, עיקרית במקום אחר ואת הקינוח – במקום שלישי.
בארץ זה פחות נפוץ ונהוג, אבל לא לגמרי בלתי אפשרי.
תוכלו למצוא כאן למשל מסעדות מומלצות בהרצליה, שבהן המנות העיקריות הן סנסציה. אבל איפה לאכול קינוח שהוא באמת 'פצצה'?

פנקייק אוריאו - בנדיקט

אם אתם כבר בהרצליה, היכנסו לסניף המקומי של בנדיקט, והזמינו את הפנקייק אוריאו שלהם.
מדובר בפנקייק שכבות אימתני, שמשולבים בו קרם עוגיות אוריאו ושוקולד לבן.
היופי שבו הוא שהוא מצליח לשמור על אווריריות הפנקייקים עצמם.
מנה לשניים, לדעתנו, אבל היי, אם אתם בעניין, אז למה לא ליחיד?

רוסטיקו – סקצ‘יאטנה אלה נוטלה

מאפה מופלא שמזכיר פוקאצ'ה ממולאת: בצק שנאפה ב- 220 מעלות, מקופל וממולא בנוטלה ומסרקפונה.
השילוב מגניב ומדהים כאחד ומומלץ לכל חובבי המתוק באר הם. רק להיזהר – המילוי לוהט!

נמסיס שוקולד – אריא

המסעדה המרכז תל אביבית מגישה קינוח שכולו שוקולד עשיר. הקינוח התפרסם בלונדון, ב- River Café המפורסם: הוא מכיל שוקולד, חמאה, סוכר וביצים בלבד.
הזמינו אותה עם כל אחת מהתוספות או בלי כלום – גם כמו שהיא היא פשוט אלוהית.

פופינה – הסופלה

לא – לא פונדנט, אלא סופלה. וסופלה אמיתי! כזה יגישו לכם בפופינה שבנווה צדק, שבה השף מכין את המנה ממש ברגע ההזמנה, ולא מחמם משהו שבא מרחוק.
פצפוצי שוקולד ותוך נוזלי להפליא והכול עם גלידת אגוזי לוז לקירור מאוזן.
ומה ההבדל בין סופלה ופונדנט? פונדנט היא עוגת שוקולד שבמרכזה יש חתיכת שוקולד. מחממים את העוגה ואז, בחיתוך הראשון, השוקולד נשפך.
סופלה אפוי עם חלמונים וחלבונים מוקצפים, שמעניקים לו גובה ואווריריות; את זה חייבים לאפות במקום וממש לפני ההגשה.

ואחרונה חביבה לקינוח – עוגת הגבינה של פאול'ס

התחלנו בהרצליה – נסיים ביפו: בית הקפה והקלייה הוותיק והמיתולוגי 'פאול'ס' מגיש את אחת מעוגות הגבינה המעולות ביותר שתמצאו: גבוהה, אוורירית, נדיבה במידותיה ובתכולתה; פשוט נפלאה.
אם אתם מחפשים קינוח שלא מתיימר, לא מנסה לחדש או להרשים – זה בהחלט עבורכם. לוו את העוגה בכוס קפה קצר, מרוכז וטוב.