מתכונים לפסח: עוגת גבינה כשרה
 

מתכונים לפסח : עוגת גבינה כשרה

חג הפסח מתקרב ובא וכבר מריחים את ניחוחות פריחת האביב באוויר. יש מגוון רחב של מתכונים לפסח שאני אוהבת להכין לליל הסדר, מלוחים ומתוקים, הפעם אשתף אתכם במתכון המתוק שלי לפסח: עוגת גבינה נפלאה שהיא גם כשרה (אין בה שמץ של חמץ) וגם טעימה. 

 

כל אחד יכול להכין אותה, היא פשוטה ולא נדרש ידע קולינארי מוקדם. מניסיון רב שנים אני מבטחה לכם כולם יאהבו אותה; גם הילדים וגם המבוגרים. אשתף אתכם בסוד: אני מכינה את העוגה הזו גם בחג הפסח אבל הילדים שלי מתעקשים שאכין אותה גם בחג השבועות, פשוט ללקק את האצבעות. כדאי ומומלץ לנסות את זה בבית.

 

מתכון חגיגי לפסח: עוגת גבינה כשרה

 

המוצרים הדרושים:

 

1 גביע שמנת חמוצה.

3 חבילות גבינה לבנה.

1/4 1 כוסות סוכר.

8 ביצים.

2שקיות סוכר וניל.

2 כפות אינסטנט פודינג וניל.

4 כפות קמח תפוחי אדמה.

2 שמנת מתוקה של השף הלבן.

1 שקית אבקת אפייה.

 

הכנה:

יש להפריד את החלבונים מהחלמונים. מקציפים את החלבונים במיקסר וכאשר הקצף מתחיל להתייצב מוסיפים לאט לאט את הסוכר. מערבלים עד שנותר לנו קצף אחיד ויציב. 

 

בקערה נפרדת יש להקציף השמנת החמוצה והגבינה. אליהן מוסיפים את החלמונים שנותרו לנו, את סוכר הוניל, פודינג וניל, הקמח, אבקת האפיה וקופסת השמנת המתוקה.

 

בשלב הבא יש לשלב בין שתי התערובות, יש לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות עד אשר מתקבלת תערובת אחידה.

 

יש להעביר את התערובת לתבנית בגודל בינוני ולהכניס לתנור שנקבע לטמפרטורה של 220 מעלות. חממו במשך 10 דקות. בתום 10 דקות הורידו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות והמשיכו לחמם את העוגה עד שהיא מוכנה, עוד כ-15-20 דקות לערך. כאשר נגמר הזמן השאירו את העוגה בתנור כשהוא  כבוי אך השאירו מעט את דלת התנור פתוחה, כך תבטיחו שהעוגה לא תיפול ותצנח.

 

הקציפו שמנת מתוקה של השף הלבן עם פודינג וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. כאשר העוגה כבר צוננת מרחו על גביה את הקרם ופזרו שבבי שוקולד מגורד.

 

שיהיה לכם בתאבון וחג אביב נעים ושמח!