מתכון לעוגת שוקולד
 

מתכון לעוגת שוקולד

חומרים:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

כוס סוכר

 4ביצים שלמות

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

*אפשר להוסיף אגוזי מלך או פקאנים מסוכרים שבורים.

 

גאנש לציפוי העוגה:

 150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

1.      מחממים תנור ל-180 מעלות

2.      משמנים את התבנית קוטר 22-24 או מרובעת בינונית.

3.      במיקרוגל- מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והחמאה וממיסים בהדרגה. יש לבדוק את השוקולד והחמאה כל דקה, כדי שהשוקולד לא ישרף. כשמקבלים בלילה סמיכה - מערבבים היטב.

4.      מקציפים את הביצים, מהירות גבוהה, ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח מעט.

5.      מאחדים בצורת קיפול את השוקולד והחמאה עם הביצים ומנפים אל תוך הכלי גם את הקמח ואבקת האפיה.  

6.      כשנוצרת בלילה אחידה – מעבירים לתבנית, אופים כ-40-30 דקות על טורבו.

 

הגאנש:

מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה ושופכים את השמנת על השוקולד ונתונים להם לנוח מספר דקות. אח"כ מערבבים עד שנוצר קרם חלק. שופכים  את הקרם ומשטחים בעזרת מרית.